[top]

Rozlúčka so slobodou, svatba

Karnevalové kostýmy

Detské kostýmy

Kostýmové doplnky

Karnevalové masky

Klobúky

Mikuláš, Santa, čerti, anjeli

Parochne, fúzy a farby na vlasy

Makeup, kontaktné šošovky, umelé riasy a ďalšie dekorácie

Havajská párty

Halloweenska párty

Srandičky a žartíky

Originálne darčeky

Párty doplnky

Pre športových fanúšikov

Karneval

 

V našom e-shope nájdete širokú ponuku kostýmov na karneval. Karneval je jedným z najobľúbenejších party, ktoré môžeme usporiadať pre detí. Pozrime sa ale trochu do histórie a vzniku pojmu "karneval". 

Karneval je zábava, ktorú ľudia prevádzkujú k rôznym príležitostiam. Najčastejšie je slovo Karneval spojené s výrazom Masopust. Jedná sa o obdobie, ktoré začína pred Veľkou nocou. Začiatok je stanovený na šiesteho januára a konči popolcovou stredou. Ľudovo sa karnevalu povie fašank. V súčasností je karneval spojený s tanečnými zábavami a ľudovými veselicami v maskách.

Maškarne bály sú medzi ľuďmi veľmi obľúbené. Najznámejším karnevalom na svete je karneval v Rio de Janeiru. Druhým je karneval v Santa Cruz de Tenerife.

Výraz pochádza zo starej toskánštiny – carnovale, čo znamená splnenie cirkevného prikázania a to tým, že po Popolcovej stredy sa nebude jesť mäso. Francúzština ma podobný výraz caramantran.

Európskym karnevalom kráľujú Benátky. Deti a dospelí ľudia sú prezlečení do nádherných kostýmov. Nektoré mestá usporiadavajú veľké sprievody a súťažia o najkrajšiu masku.

Čo rozumieme pod slovom MASKA?

Z pravidla ide o zakrývanie tváre, čím človek predstavuje niekoho iného. Ľudia sa prezliekajú za démonov, duchov, čarodejnice. u mnoho národov sú masky nositeľom mimoriadne sviatosti a tak sú chránené zvláštnym tabu. V dnešnej dobe sa maska zachovala v istej tradícii, ale zďaleka už nejde o dramatické kultúrne využitie. Skôr sa využíva na pobavenie a odľahčenie situácii.

Najmenšou možnou karnevalovou maskou sú škrabošky, ktoré sú rôzne zdobené a prekrývajú určitú časť tváre. 

Zoženieme kostým aj slávnych ľudí ako je Marilyn Monroe, Elvis Presley alebo Michael Jackson. Veľmi obľubene sú nadprirodzené bytosti ako Drákula, čarodejnice, strašidla a duchovia. Taktiež sa vuživajú rozprávkové vytosti ako je popoluška, červená čiapočka, snehulienka alebo iné princezné.